Vanaf 2001 bouwen wij met diverse projecten aan de sociaal economische waarde van ons voedsel. 

Hier onder staat meer informatie over een aantal van onze Sociale Projecten. 

 

Een Winter lang, Landgeluk op de Piste

In de het Winter seizoen van 2024 bracht Langeluk haar kennis en kunde naar Oostenrijk. 4 maanden runde Landgeluk een Uniek Horeca concept waarbij gasten konden genieten van Biologisch en Lokaal drinken en eten op de Piste. Lokaal voedsel is bij de Oostenrijkers met de pap lepel in gegoten. Helaas merken de toeristen daar maar weinig van. Met dit project leerde wij van de lokale voedsel traditie van Oostenrijk en deden wij onderzoek naar het produceren van verse Tofu met in Oostenrijk geteelde Soyabonen voor concumptie (Donau Soya). We Ontwikkelde het concept 'Tofu to Stay' Dit project is nog in ontwikkeling.

Lees meer »

Bekijk op RTV Drenthe Pop-up zomer restaurantje 'de Veldkeuken'

Van 2020 tot en met 2022 heeft Landgeluk Pop-Up restaurant 'De Veldkeuken' op twee locaties opgezet in de gemeente Midden Drenthe. Afwisselend tussen Orvelte en Westerbork heeft Landgeluk een buitenrestaurant verwezenlijkt die volledig gevoed werd met lokale ingrediënten. Inkoop direct bij de Boer en dezelfde dag op het op het bord. Zo gaven wij Boeren een podium en hebben wij onze gasten geënthousiasmeerd hun inkopen ook lokaal te gaan doen. In dit concept gaven wij Nieuwkomers eveneens een Podium. Veel boeren en nieuwkomers hebben bijzonder veel overeenkomsten. Ze ervaren machteloosheid ten aanzien van het systeem en ze voelen onbegrip voor hun situatie waarin zij zich staande moeten houden. We hebben in samenwerking met AZC Aalden 5 nieuwkomers een taalstage geboden. Bij onze Veldkeuken kregen deze stagiaires een belangrijke rol in onze buitenkeuken en de buitenbar, direct in contact met onze gasten. Een groot succes met zeer positieve resultaten op taalontwikkeling, werknemers vaardigheden en participatie. 

Lees meer »